Randonnée de printemps

Ieder jaar is de wandeling rond Bourbon Lancy de eerste die we lopen in het voorjaar. En alle jaren verzuchten we, als we bij het eindpunt zijn aangekomen, dat deze tocht wel zwaar lopen is. Niet de afstand van 15 km maar het parcour dat zo geaccidenteerd is, doet onze spieren verzuren. Aan het eind van de wandeling, achter een bordje met Franse lekkernijen in de plaatselijke ‘salle de polyvalente’ kunnen de spieren weer ontspannen en krijgen de knietjes weer rust. Maar wat ons gepiep altijd weer naar de achtergrond laat verdwijnen is het feit dat er in het voorjaar altijd zoveel bloeit. Dit jaar heb ik met mijn kleine cameraatje de bermen afgespeurd en alles voor jullie gefotografeerd. Dan is het net of je een beetje meegelopen bent.

1. speenkruid (Ranunculus ficaria)
2. bosanemoon (Anemone nemerosa)
3. sleedoorn (Prunus spinosa)
4. slanke sleutelbloem (Primula elatior)
5. kleine maagdenpalm (Vinca minor)
6. stinkend nieskruid (Helleborus foetidus)
7. maarts viooltje (Viola odorata)
8. vroege sterhyacinth (Scilla bifolia)
9. holwortel (Corydalis cava)
10. gevlekt longkruid (Pulmonaria officinalis)

En als je dan achter wat Franse wandelaars loopt valt het op dat die zomaar bloemen plukken. We hebben heel wat bosssen wilde narcissen uit hun rugzakjes zien steken. Ik geloof dat dat in Nederland toch niet zo veel gebeurt. Want het is toch jammer dat de laatste wandelaars van dit lenteseizoen de narcissen niet meer zo mooi zouden zien bloeien.

14 reacties

  1. Wat heerlijk om nu al zo veel bloemen te zien, mooie collage is het geworden. Tja, en dat plukken? Misschien omdat er in Nl zo weinig meer in het wild groeit, dat we dat niet meer gewend zijn… Ik zou de wandeling graag maken, het klinkt geweldig!

    Like

  2. inderdaad jammer dat er zoveel geplukt wordt, maar het is ook wel een heel klein beetje te begrijpen wanneer je de bloemenprijzen hier in aanmerking neemt!

    Like

  3. Wat een heerlijke wandeling, en mijn spiertjes zijn niet verzzrd…die liggen namelijk heerlijk onder de dekens. Prachtige bloemen en dat zomaar in het wild…genieten!

    Like

  4. Prachtige plaatjes, oog voor detail. De natuur bij jullie is duidelijk wat verder dan hier, hoewel het hier ook heerlijk voorjaarsweer is. 's-zomers maken we met kinderen en caravan vaak in la Tagniere een tussenstop,(volgens mij niet ver van jullie vandaan), daar kun je ook heerlijk wandelen… De bermen zijn prachtig begroeid met allerhande plantjes die we hier (niet meer) tegenkomen, genieten!

    Like

  5. Wauw wat een mooie foto's heb je weer gemaakt.
    Heb je Echt gewandeld??? of ben je gekropen
    om deze schitterende foto's te maken…..(grapje)
    Ik vind het ook altijd zo jammer dat men altijd maar alles plukt…..
    Kan zo genieten van alles wat zomaar op onverwachte plekjes groeit.

    Geniet van het buiten zijn
    groetjes Cobi

    Like

  6. Ik kom wel een beetje achteraan, maar kan hier toch nog van de heerlijke wandeling genieten. Gelukkig heb je de collage gemaakt, anders was alles voor mijn neus weggeplukt.
    Fijne week, groetjes

    Like

  7. Het was dus een zware wandeling, maar wel één waar heel wat moois te zien is. Jij hebt door het maken van deze foto's veel langer plezier van de kleurige voorjaars bloeiers dan de plukkers.

    En nog even over je vorige post, zo gezellig jij en je buuf aan de klep.

    Lieve groet
    Hermine

    Like

Plaats een reactie