Get your kicks on the route 66

Processed with MOLDIV
Processed with MOLDIV

Ja hoor, ze zijn weer niet thuis. Ze zijn op reis, hun huis wordt goed bewaakt, de poes en de kippen hebben een geweldige oppas, inbrekers kunnen thuisblijven. En waar zijn ze dan naar toe? Naar de States.

Samen met onze beproefde reisgenoten Hans en Lous leggen we in de komende 3 weken de route 66 af. Dik 4000 km met een huurauto. Gisteren aangekomen In Chicago en daar vandaag de toeristische hoogtepunten afgewerkt. Alles is groot, de gebouwen, de auto’s, de hamburgers en (veel) mensen. Maar, net als vorig jaar toen ik met mijn schoonzus in New York was, kan ik niet anders concluderen dat Amerikanen ontzettend vriendelijk, behulpzaam en zeer beleefd zijn. Chicago is natuurlijk een dure stad en om de kosten te drukken hebben we een shabby hotel dicht bij het vliegveld  waar we gisteren al binnen een uur het eerste hoertje door haar pimp opgehaald zagen worden en de politie er aan te pas moest komen om een ontevreden klant te kalmeren. Verder hebben we geen klagen.

ok, we zijn maandag laat in de middag aangekomen en hebben onze bagagge in het hotel gedropt en zijn met de subway naar de ‘Loop’  gereden. Een beetje ogelukkige uitstap keuze gemaakt en toen stonden we in het zakenpieffen buurtje. Na wat rondscharrelen met onze moeie hoofden zijn we bij een overvalste Mac Donald een burger gaan eten  daarna weer snel terug naar het hotel en tukken.  Vandaag een dagkaart voor het openbaar vervoer gekocht en alle highlight afgetikt. Conclusie: groot, glanzend en glimmend, prachtig qua architectuur en helaas ook veel armoede. Maar sla de stad zeker niet over, ze timmeren aan de weg met de meest interessante, culturele en leuke thema’s.

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s