December is altijd feestelijk

De maand begon al meteen met een verjaardagsfeestje. De club de fil bestaat alweer 5 jaar. Opgericht in een vlaag van creativiteit en zomaar levensvatbaar gebleken. Er werd zelfs een stukje aan gewijd in de plaatselijke krant.  Voor de 15 dames die trouw komen heb ik een etuitje gemaakt om hun schaartje, draadjes of leesbril in op te bergen.

 

Naast het nodige geknutsel en gespin zit ik ook een beetje in de bakmodus. Onder leiding van onze Britse keukenprinses Diane (die trouwens een prachtige verjaardagstaart voor bovenstaand feestje bakte) maakte ik samen met nog twee vriendinnen ook dit jaar weer een christmascake. Valt niet mee hoor, die van Mirella is aangebrand (en dat is zachtjes uitgedrukt).

2DA9652B-5999-4F26-9E97-07C3417FDD64

 

Zo, de mistletoe hangt, de engelen hebben hun plekje aan de balk en de boom is versierd. En over die boom wil ik nog even iets kwijt. Vergeten groente kent iedereen wel, van die merkwaardige zaken die vergeten zijn omdat ze echt niet lekker waren, of omdat ze er niet uitzagen, moeilijk te verwerken waren maar wel (soms) vol smaak zaten. Nou, volgens mij komt dit fenomeen ‘vergeten’ ook onder kerstbomen voor. Iedereen koopt tegenwoordig een chique Nordmann boom voor een dikke prijs. Ik dacht, zonde van het geld, ik koop een ouderwetse dennenboom. Nu weet ik dus dat dit boompje een ‘vergeten boompje’ is, het prikt, valt al uit voor je hem in huis hebt staan maar de dennengeur is als vanouds, net zoals vergeten groente dus.

Als laatste dingetje in deze post, mijn perpetuum mobilé. Zo’n ding dat altijd maar doorgaat. Zo’n ding is mijn groene vest. Vorig jaar breide ik het en het was net rond deze tijd van het jaar af. Ik heb het aangetrokken en voelde me er een dikke tut in. Uithalen was de enige optie. Nieuw patroon gezocht, aan de arbeid. Na het rugpand goed te hebben bestudeerd de boel weer afgekeurd. Weer uitgehaald. Nu is de derde poging eindelijk naar mijn zin en af! Eind goed, al goed en de wol voor een volgend project is al gesponnen en poes spint er rustig in door.

 

3 reacties

  1. ha Dorothé, Leuk weer een berichtje van jou te lezen. wat hebben jullie het ook leuk en gezellig. Pieter weer opgeknapt? Wij hopen jullie begin voorjaar weer eens bij ons te zien. Mooie feestdagen en een spetterend uiteinde 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s